subota, 30. srpnja 2011.

Bakina Trnoružica


Granny O'Grimm's Sleeping Beauty from Darragh O'Connell on Vimeo.

Baka priča priču o Trnoružici iz perspektive starije vile koja se namjerava osvetiti jer nije pozvana na kraljevsko krštenje, za razliku od glamuroznih i mlađahnih vila koje i dalje imaju zategnuta lica.

ponedjeljak, 25. srpnja 2011.

Dosadno? Možda ponekad eterično ... ?

Before jetting off to rub shoulders with some of the world's best climbers in Rocklands South Africa, Tom O'Halloran sets his sights on making the first repeat of what is currently Queensland's hardest sport climb, The Singularity.

srijeda, 20. srpnja 2011.

Drvo života

Ja i Edo Retelj, davno, davno
Nema ga više, usahnulo je a generacije penjača su silazile preko njega, nikad posumnjavši u njegovu "izdržljivost".
Riječ je o malom grmu, promjera svega 2 cm  na Stupu, zapadna stijena, na "Bridu malog čekića" u Paklenici. Mjesto je to gdje završavaju mnogi smjerovi i u starija vremena prilično "prometnom" mjestu. Uvijek sam govorio da bi, kao uspomenu, trebalo taj grm izliti u zlatu. Možda, za početak barem alku, koja sada stoji kao njegova zamjena, uobličiti u grm.
Pogledajte sliku, i sve vam je jasno!
Uh! zlatnih li vremena

četvrtak, 14. srpnja 2011.

The Times They Are A Changin'

Moj mentor u Paklenici ( Klin ) 70/80-tih
Vrtim ( doslovno ) neke filmove, stare, ovih dana i razmišljam o vremenima i pristpima penjanju što su neumitno prošla. Postoji li žal za njima? Ne!
Promijenio sam se, prilagodio, zaradio pokoji komad titana u kostima više ali sjeta je tu jer sve što pripada mladosti ostavlja dojam ljepših i ugodnijih trenutaka ....
a brale, penjalo se svašta i ...
pogledajte sliku i promisli tri puta prije no što odlučiš pasti ...