subota, 22. listopada 2011.

Klobuk spava

Stijena Klobuka u osami
Odem gonjen nekim svojim porivima do Klobuka, stijene što se u starija vremena nazivše i Stina iznad Milićevića pećine.
Uvijek je ta stijena bila ne interesantna za penjački svijet; udaljena, kratkih dužina i ... čemu trošiti toliko vremena za nešto što je na granici penjačkih standarda ispod kojih se ne ide ( npr. smjer koji nije prelazio 90 metara visine i nije se smatrao smjerom ).
Da se razumjemo, prostor je lijep, neosporno, ali vraški daleko imajući ove standarde u vidu. Situaciju "spašava" donekle novo izgrađeni protupožarni put pa bi se za klasike danas još i potrudio; možda čak i odem ponoviti dva stara smjera koja, zasigurno, do dana današnjeg nemaju ponavljanja.
Ali ... danas je tu novouređeno sportsko penjalište.
Nemam podataka o kvaliteti i broju smjerova ali nikako mi opći dojam o stijeni ni danas ne izlazi iz misli: daleko za ponuđeno.
Podno sportskog sektora ostalo je opreme koja upućuje na iznenadno napuštanje prostora a, neka mi mladost današnja ne zamjeri, volio bih da tako i ostane. Tko će tu dolaziti?

Sportsko penjalište - lijevi dio
Sportsko penjalište - desni dio

Broj komentara: 5:

  1. Hehe, mislin da te dojam vara Kralju, a siguran sam da će Klobuk bit TOTALNI HIT među sportskim penjačima. Ali to je i u redu, što jednom ne valja drugi je presretan da ima ;-)

    dani

    OdgovoriIzbriši
  2. Provjerit ćemo zajedno istinitost dojmova. Ja sam spavao zimski san, ipak!

    OdgovoriIzbriši
  3. Eto baš to san ti tije predložit :-)

    Dani

    ps a sad put Drašnica....falićeš tamo asu!

    OdgovoriIzbriši
  4. Pozdrav, ja sam novopečenja penjačica (sportski smjerovi), bila na Klobuku , oduševljena, a srce zaigralo kad sam u smjeru Ana debela naišla na stari klin promislila sam možda ga je baš moj barba tamo stavio davnih sedamdesetih g. Nepenjem alpinističke smjerove, ali volim u novouređenim smjerovima naić na stari klin koji kao da govori e davno je tu već neko bio.Veliki pozdrav. Nena

    OdgovoriIzbriši
  5. Heh, Nena, da ima klinova, no nažalost ne od Čulića :-) on nije baš na klobuk dolazija, nije bilo dovoljno visoko :-)))))

    Pozzz

    Dani

    OdgovoriIzbriši