nedjelja, 12. svibnja 2013.

Dva penjališta

Nikad nisam okusio poslijepodne na penjalištu u Kričku (Brela), jučer prvi put. Nije loše ali prednost dajem jutarnjim odlascima kad dani postanu topliji.

Zašto mislim da ovaj putokaz ne sluti na dobro?
Lagano raspenjavanje od "plastike" u sektoru "Antonija":
  • "A moro", 5c
  • "La Sberla", 6a+
  • "Polpastrilli", 5b
Inače penjalište je dobilo nove oznake (putokaze) a s obzirom da se nalazi u parku prirode "Biokovo" za koje ulaznica stoji 80 kn i uvjeren sam  da će se jednog dana pojaviti neki renđer blagog glasa "Kartu molim!?"



Danas pak perfektan dan u Zadvarju. Penjati u općem zelenilu, neprocjenjivo!


Dva smjera za Stelu:
  • "Problematični", 4c
  • "Bijakova", 5b
te dva puta "Marčapija", 6c+. Još uvijek me ne pušta, valjda zbog moje želje za sigurnim penjanjem; sve pokrete imam, sve držim, na konop s vrha (tzv. top rope) nije problem ali..
Borba se nastavlja.













Opće zelenilo, fantastično i nigdje nikog.

1 komentar:

  1. SPK Marulianus sudjeluje u izradi info tabela i putokaza sa PP Biokovo, u bliskoj budućnosti i ostala će penjališta dobiti oznake a trebala bi i knjiga-vodič cijelog Biokova biti objavljena. To je priličan projekt i nadam se da će biti kao takav i zgotovljen. Sve se to radi prvenstveno sigurnosti radi, a da li će netko to jednog dana pokušati naplatiti - ne znamo - ali znamo da park prirode nije jednak nacionalnom parku, pa kao takav i nema mogućnosti naplate kao šo to rade NP.
    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši