petak, 17. lipnja 2011.

"Golden" standard

Malo o obrani "Golden standard" -a na Gredi. Odlično, on važi gore ali svi preračunavaju prije i poslije penjanja. Poput 86 stupnjeva farenhajta u hladu, ajme asu, koliko je to u celzijusima? Usput, tko ne zna, evo konvertera.

Ja nudim Zlatni rez!. Demokratizirajmo se malo jednostavnom matematikom. Zbrojim sve ocjene, odbacimo najveću i najmanju i uzmimo matematičku sredinu.
Jednostavno, svi zadovoljni, nema preračunavanja .... a sada u diskusiju ....

4 komentara:

  1. Ova tema postaje lagano naporna ali tia bi svejedno nesto napisat...

    Prijedlozi mogu bit svakakvi ali Jela je sasvim u pravu.Matematicka sredina uvik na kraju definira zavrsnu ocjenu. Tako je uvik bilo i to je zakon.

    Bas zato je bitno da svak jasno kaze sta misli o ocjeni nekog smjera. Cest je slucaj u Splitu da se suti o ocjeni kad triba javno rec svoje misljenj o njoj ali kad triba cakulat u tiho, onda se svi razvezu...

    Mislin da bi svak triba javno rec svoje misljenje o ocjeni (ako misli da je laksa ili teza od aktualne)bas zato da se matematicka sredina lakse izracuna.

    Lija

    OdgovoriIzbriši
  2. Po meni ne triba uopće raspravljat o ocjenama. Ocjena je relativan pojam i samim tim rasprava ne može biti objektivna.
    Ali razumljiva je i potriba ljudi koji puno ulažu u treninge da žele dati svoj doprinos-svoje mišljenje o pojedinim smjerovima-težinama. Koliko čujem rasprava postoji i očito i više nego smo svjesni(barem u mom slučaju), ali u nekim skrivenim krugovima, ne javno. Šteta, jer razgovorom se da svaki problem riješiti, dapače.
    E sad, ja osobno, kao autor većine smjerova na gredi nemam problem sa tvrdim ocjenama, tvrd standard smo davno prihvatili i sad bi bilo samo gubitak vrimena ispravljat krive drine. No, shvaćam i mlade. Tako da podržavam potpuno neki dogovor i kako se god dogovorili, spreman sam prihvatit rješenje.
    Dogovor kuću gradi :-)
    Živili,

    Dani

    OdgovoriIzbriši
  3. Ekipa iz Varaždina downgredala dva smjera na Gredi :-)
    Balkan Boy i Nevera.
    Ostarili smo asu :-)

    OdgovoriIzbriši